Announcement

Collapse
No announcement yet.

Does the Class 73 have red lights

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Does the Class 73 have red lights

    Hi all

    just checking my 73 has not got a fault

    just got a Class 73 and on testing I noticed it had no red marker lights at either end, only white lights.

    is this correct and no red lights are fitted or does it have a fault.

    it's the Pullman Evening Argus Version if some did and some didn't

    thanks
    Last edited by Jeanette-H; 5 December 2019, 08:59.

  • #2
    Hi,
    Its the same as the prototype, white lights only.
    Reds were 'provided' by showing a red domino panel, we did the same as otherwise if numbers are fitted, then lighting that as red would not be correct. If you are running push-pull then two numbers are correct, Only when running light would prototypically have the red dominoes. (a lamp would also be added usually).
    Regards
    Andy

    Dapol Staff Member

    Comment


    • #3
      Thanks Andy

      most helpfull

      Jeanette

      Comment


      • #4
        One more question

        what's the recommended decoder for this loco

        I tried a Gaugemaster DCC23, a Lenz Silver Mini Plus and a Zimo MX622 and with all of the the decoder hits the inside of the roof preventing it from going back on properly, what decoder is it designed to take?

        thanks

        Jeanette

        Comment


        • Andy Dapol
          Andy Dapol commented
          Editing a comment
          Hi. Assuming from the decoder types you state, that this will be a 6 pin model.
          DCC23 decoders have been fitted to these previously. as the space is limited, could there be a wire in the way or is the PCB with the socket possibly a little misplaced (again, check for wires being in the wrong place). A CT Elektronik 6 pin decoder is the slimmest of all, but should not be necessary.

      • #5
        Thanks Andy

        Spot on, the decoder socket PCB was not screwed down properly

        all back together correctly now.

        Comment


        • Andy Dapol
          Andy Dapol commented
          Editing a comment
          Glad to be of service
      Working...
      X